May 23, 2010

IT camp 10

Pogram IT CAMP (14 n 15mei) anjuran dari fakulti Informatik ,UDM dgn kerjesama sepenuhnya dari MDEC n MSC.. Students2 dari 40 buah sekolah menengah dijemput hadir tuk mengikuti kem ini...hari pertame..sesi pendaftaran..


Seramai 11 org students dr FITS dipertanggungjawabkan tuk menjadi fasilitator bg peserta seramai 70 org dr 40 buah skolah..tuk lead ldk n bwk tyme mkn..kre dpt mkn free slame 2 ari la..hihi

ldk pertama..ade 3 sesi...sesi petame,ice breaking..
sesi ke2..ni tgk pe diorg wt kt ats ni..muatkan2..haha..tahan2.. 2 minit jer pun..

sesi ke3..ha..apungkanla klip kertas sebanyak mungkin..
ni grup sy pnye hasil..teror r bdk2 grup sy..sape fasi die..eh?kene mengenakah?huhu

para peserta diberi pendedahan tentang bidang pekerjaan dlm dunia ICT ole wakil dari pihak MDEC,MIMOS dan juga pihak fakulti sendiri. MDEC juga menunjukkan cara pembuatan filem SALADIN stat dri scripting,msuk sound,animation n so on...MIMOS plak tunjuk care pembikinan filem UPIN IPIN yg meletop2 ari2..sgt susah n takes tyme ea wat mende2 ni..kepakaran ICT yg tinggi sgt diperlukan dan juga daya pemikiran yg kreatif..sgt interesting care diorg bekerja..hihi..n una dpt keychain upin free abg yg bg ceramah 2 bg..hehe..untong2..

ni student2 yg involve kem ni..


peserta jugak diajar oleh lecturer2 FIT dan juga staf2 dr PTM asas2 dlm ict seperti guna adobe photoshop n adobe premier..una join lab en mat atar dlm class adobe premier sbb una pun x penah gune adobe premier pn..haha..upe2nye sgt best ble da tau..

last day,ade pertandingan wat montaj..adiah agk lumayan..tempat per1 rm 7ratus ,ke2 rm 5 ratus n ke 3 rm 3ratus..tahniah kpd skola yg mng..xde pic plak nk uplod gmbr pemenang ngn cek gergasi tuh..

like3..:) (:

No comments:

SO : 200509

Lets join me!

Nur Kasih

Lewat ini ku rasakan..Kasih kian ku dambakan..Resah hati yang ku pendam.. Pada takdir dan harapan..Detik waktu dan suratan..Siapa tahu ketentuan..Ku mencari cahayanya..Dalam bayang kegelapan..Nur kasih Nur kasih
Nasib hidup dan pilihan..Lain hukum setiap insan
Mengharapkan perjalanan..Dalam maya kesamaran
Nur kasih Nur kasih..Aku kembali kerana masih
Mencari yang hakiki..Sinar pasti Janji suci yang abadi
Ooo kasih..Nur kasih Oh nur kasih Nur kasih
Aku kembali kerana..Masih mencari yang hakiki
Sinar pasti..Janji suci yang abadi
Nur nur ya nur kasih Nur ya nur kasih

Nur nur kasih Nur kasih....


THANX JENGUK2 BLOG UNA ;)