August 19, 2011

misi kueh raye

lame jugak x buat kueh raye..
mama pun sejak 2,3 tahun ni x buat kueh raye,jadi una lagila xnk buat kn..
mkn kueh tunjuk jela..tunjuk itu..tunjuk ini..harge pon berpatutan..sesuai la ngn mama yg bz sampai x menyempat nk buat kueh..una lg la...da blik raye pon 2,3 days b4 raye...

tp..

tahun ni x boleh ngelak dah!sebab...puase pon sebulan di umah..tyme cuti kene kan...kalau xnak jugak wat 2 sajelah nak biar bagi oven meronta2..haha..

ok,disebabkan una je yg free..sbb mama keje..jadi una wat operasi sendiri...
jadi x jadi yang penting try jgk!

misi kueh pertama - almond london...siap 1 balang besar..bahan bnyk lagi..9t bole tambah lagi la bilangan..tp x serupe mcm almond biase sbb almond ni x pakai badam..pakai gajus..huuuu...nasibla..una pny keje...

misi kueh kedua - hehehe...coffee biscuits asalnye nak buat..sbb x suke coffee jadi nescafe biscuits.....dapat lg sebalang....kali ni adik tolong...tolong buat bentuk2 2...

kemudian setelah seminggu misi kueh tergendala akibat demam dan x larat serta macam2 mende nak kene setel....

misi kueh keempat - cornflakes madu...yeehaaa...ini sangat senang n simple n not takes time...dah la rangup...jum kawan2 cube...serius senang:)..hehe...

:)

misi akn disambung lagi...smoge bahan2 habes digunakan.....

cube tgk,bahan beli x sampai rm100,kalau beli kueh sebanyak yg buat setakat ni...mungkin da lebih rm100....itulah untungnyer kalau buat sendiri....pastu sukehati nk design canggane...slmt buat kueh!!

2 comments:

-long@wani- said...

sama la ak....meronta2 oven kt umah ak....kasi panas spnjg msa....haha

Cik Una said...

bwk blik long!

SO : 200509

Lets join me!

Nur Kasih

Lewat ini ku rasakan..Kasih kian ku dambakan..Resah hati yang ku pendam.. Pada takdir dan harapan..Detik waktu dan suratan..Siapa tahu ketentuan..Ku mencari cahayanya..Dalam bayang kegelapan..Nur kasih Nur kasih
Nasib hidup dan pilihan..Lain hukum setiap insan
Mengharapkan perjalanan..Dalam maya kesamaran
Nur kasih Nur kasih..Aku kembali kerana masih
Mencari yang hakiki..Sinar pasti Janji suci yang abadi
Ooo kasih..Nur kasih Oh nur kasih Nur kasih
Aku kembali kerana..Masih mencari yang hakiki
Sinar pasti..Janji suci yang abadi
Nur nur ya nur kasih Nur ya nur kasih

Nur nur kasih Nur kasih....


THANX JENGUK2 BLOG UNA ;)