November 26, 2009

raye aidiladha kali ni.......

salam aidiladha untuk semua kaum muslimin dan muslimat sekalian..

bersyukur ke hadrat ilahi masih lg diberi kesempatan tuk meraikan aiduladha 1430H ni..
hari yg mulia iaitu hari jumaat...menurut mama,merupakan haji akbar..dimane pada aidiladha yg jtuh pd ari jumaat,banduan2 yg ade kt mekah 2 dibebaskan...tp tgk juga pada kesalahan2 pesalah..betulkan kalau salah k...

raye aji tahun ni merupakan pengalaman bru bile mane taun ni x blik beraye di kampung sebab adik2 x habes xm lg...jd taun ni una hanya beraya di putrajaya...first tyme ke raye kt kl nih??bolela dikatekan begitu sbb slalunye mmg braye di kg..like last year,buat korban di kg sungai malau dalam,selama..kt umah nenek tp korban wat kt umah maklong(5 minit je pn..hihi) den wat kenduri skit..mase 2 una tgk dengan mate sendiri lembu 2 disembelih..susah jgk nyawa nk kuar ea..

dis year..g solat raye kt masjid putra..mmg ramai..tp yela sampai pn kul 8 jd parking yg kat2 perkarangn masjid 2 dah full..ktorg parking jauh skit sbb 9t senang nk kua..msuk2 ngn mama..seriusly mmg tingat sangat suasane kt masjid nabawi..mama pn ckp cm2 sbb campur2 bangse kn..bahagian bwh perempuan dah full,ktorg naek ats..tunggu lif lmbt,jd naikla tangge yg tinggi 2..

balik 2..dpt handouts free dr JAKIM cite sal korban2 ni..erm..mmg jem la...kete bersusun nk kua..terperangkap dlm traffic jem kejap even parking jauh...ade polis trafik jage lalulintas... smangat plak una cite..slalu solat di surau kt kg,xla rmai sangat sampai jem2 cmni..hihi..

blik umah...ade wat openhouse skit..kwn2 baba dtg...oh ye,una wat rendang aym tau!!1st tyme wat kicoh plak ea..;)..tp ade mama tlg guide la.."tgk aym dlm kuali 2,agk2 sendiri bhn tumis..mama bgtau je..brula pandai"..ma wat kuah laksa 2 macam...laksa kedah ngn laksa biase 2..(laksa pe ea??joho ke peneng ek??)una tolong rebus ns impit mlm raye 2...nk wat soto tp x sempat lak msk sup....

saat ni...rindu plak kt kg....nenek kt perak n tok n tokwan di kedah............
xpe2.21 ni blik jgk..;)

berkorban sgt besar ertinye....x salah bekorban ke arah kebaikan meskipun perit..lame2 akan reda jua...dengan kehendak yg maha Esa..;)

November 14, 2009

bacelah bedtyme story ini kemudian terus tido

una pny scedule skarang..online dalam 10-15 min sebelum tido...
termasuklah hari ni..sebab da malas nk on9..mud nk on9 pn x brape nk ade..
tp b4 una tido ni,nk wat bedtyme story skit...heeheeee...pas bace entry ni tido lah ea..

citenye bermula bila seorang baba datang melawat anaknya di u..yela dah dekat sebulan kot x tengok..yeke??bkn balik ke hari 2??xde2,sebulan la jgk...x terperi hepynya la si anak..si anak ptg2 lg dah mempacking barang...padahal xm ade lg 2 paper..oh,bwk blik printer yg besar gabak 2la..n buku2 tebal serta baju2 yg x pakai..penuhkan loker je..

si baba yg hanya mempunyai seorg anak perempuan mesti bersyukur tibe2 je tambah lg 5 anak perempuan...jatuh dri langit kot...dpt anak yg da bsar trus....huhu..yg nk tunang pn ade...lalalala..slamat bertunang ank baru baba..si anak yg nk bertunang i2 menjemput baba ke majlis tunangnye dan mengimpi spy ank perempuan baba dpt hadir..hihi..pasang harapan besar dah 2...saba ea,ade rezki jumpela di majlis gilang gemilang i2..;) si anak2 baba yg lain rakus memakan lauk-pauk yg penuh di meje...sampai kene transit ke meje lain...hajat si ank baba yg sulong tercapai selepas dapat ngap ikan 3 rase n kailan ikn masin....dan keajaiban daging ruse membuatkan si ank baba yg special lg 1 dah ingat jalan pulang ke u!!wah!penangan daging ruse!haha..serta kekenyangn yg melande meningatkan si ank baba yg comel 2 ingat akan janji die buat teh strawbery..yes2!;).dan si anak baba yg tinggi lampai yg kelihatan sungguh berselere meminum jus.............

si anak baba sangat hepy bersame baba,makcik saniah,cik umi,pkcik bukhari n fakhrul serta anak2 baru baba menjamu selera di sri wangse...;)
terime kasih.......datang lagi..:)si baba dan kawan2 pn pulang ke primula semula......

dah habis..sekarang boleh tdo.......zzZZZzzzZZzzz

sok ptg xm SADAM..gudluk semua.nitezzzzzz!

November 11, 2009

hati ini

lege rasenye lepas menjawab statistik yg ade 13 chapters 2...berpages 7++..wah!mmg rase beban hilang pas jwb xm 2...walaupun una pn xtau betol salah una jawab 2..berbekalkan ape yg tau campur rumus yg diberi..lalu berharap banyak la yg betol dri yg salah..harap2 pn ellisa yg comel 2 tande dgn senang hati sambil tersenyum2 melihat paper ktorg..haha..printf("kalau PUAN bg soklan senang,lg senang pn nk tande paper")...lg 1 paper yg una rase mcm pening jwb ialah data struct..ha..ni macam x aci la Dr. banyak tny pasal coding...hua...una mmg x hafal pn coding2 2,so tugas mereke cipta coding mengikut hati la..una tau Dr. baik dan berharap assgment2 dan projek data struck yg kami anta ni dpt fulmark lah ea??bole kn Dr???
(kalaulah Dr Nordin bace ni mesti die bg fulmark..hihi)...

jadi,kesimpulannya...4 paper da lepas,eh..kire 5 la..termasuk koko PA..En Nordin selaku fasi koko una a.k.a dekan hepa yg sayang anak2 udm mesti nk bg una koko A jugak kn??lalalala~
paper theorytical computer science lak(sape nk tande ek paper ktorg???en azrul da fly uk...mcm same je nasib paper teory cs ngn algebra calculus sem 1 dulu..hop theory dpt ok or mcm algebra dulu pn ok jgk!!;p)paper etnik plak...mcq quest.mase bace etnik kn,mmg rase mcm makan ubat tido..jd una suggest sape2 rase nk tido tp xleh tdo ataupn yg insomnia mmg wajarlah bace buku etnik ni..comfirm sedap tido..nyenyak lg..

me : ba,nk kfc..
ba :xde masalah..kite kuar la g kfc kat2 c2 9t..
me :bangunan kfc pn xde lg kt cni ba..huhu..kt banda adela..
ba :hah..okla 9t baba bwk k..nk bape ketol..........

yes2!baba nk dtg la 14 ptg ni..sejak una dok udm ni ba slalu wat outsation kt KT,dulu slalu ke perak,kedah penang..sambil2 kursus bole tgk kg..ha,kt ganu ni bole jenguk daughter kesayangan die ni la..sape lg.. dari Form1 sampai Form5 dok je asrama,tp tiap minggu parent dtg..xpn una balik..huhu..skang da xle r cm2 kn..da besar..ckp je lebey una ni.kalau dok u kl mesti blik evry week..haha..xpn dok uma je..drive sendiri g class.

oh ye,bebel je una ni..2 papers left....
15hb- System Analyse Design
18hb- Database System

banyak jugak nk bace n ingat ni..una,jgn last minute k!slalu je camni kn,una study awal pn lupe jgak..akhrnye same je mcm study last minite!mmg last minute pn..

"Ya Allah,kurniakanlah kepadaku cahaya ilmu dan cepat menangkap dangan kefahaman.Dan keluarkanlah aku dari kegelapan keraguan..Dan bukalah untukku pintu rahmatMu..aku menitipkan kepada Mu ilmu yang telah engkau ajarkan kepadaku, maka perkenankanlah kiranya Engkau mengembalikannya lagi kepadaku ketika aku memerlukannya.."
Aaamiin..

SO : 200509

Lets join me!

Nur Kasih

Lewat ini ku rasakan..Kasih kian ku dambakan..Resah hati yang ku pendam.. Pada takdir dan harapan..Detik waktu dan suratan..Siapa tahu ketentuan..Ku mencari cahayanya..Dalam bayang kegelapan..Nur kasih Nur kasih
Nasib hidup dan pilihan..Lain hukum setiap insan
Mengharapkan perjalanan..Dalam maya kesamaran
Nur kasih Nur kasih..Aku kembali kerana masih
Mencari yang hakiki..Sinar pasti Janji suci yang abadi
Ooo kasih..Nur kasih Oh nur kasih Nur kasih
Aku kembali kerana..Masih mencari yang hakiki
Sinar pasti..Janji suci yang abadi
Nur nur ya nur kasih Nur ya nur kasih

Nur nur kasih Nur kasih....


THANX JENGUK2 BLOG UNA ;)