June 25, 2013

DEWAN PUTRAJAYA

Bismillah..
Berkenaan tajuk kan..kan...kan....mari sama2 kita terjah rate harga dewan - dewan kat putrajaya..
Sesuaila untuk buat majlis/aktiviti.. Korang cari la google dewan kat putrajaya cari borang dia..una pon tak ingat dah amik borang ni kat website mana..dah save dalam document. So, una snip aje harga sewa nye ok.rate dia macam dekat bawah ni..dewan seri siantan paling mahal ok..una tak sure harga ni yang latest or tak sebab una just call Dewan Seri Melati je..yes, it stills RM4k not inlcuded kerusi dan meja..but dewan ni famous sangat kot..tarikh yang una berminat nak tanya dah full. Dewan Seri Endon plak RM 5k if amik katering die..if  outsource RM8 K..ok say good bye!haha


Pergi terjah dewan2 serbaguna di Putrajaya pula..Okla not bad sewa dewan RM1850..kalau amik meja and kerusi dalam RM2.5K..Kerusi die bukan kerusi plastik tapi kerusi banquet. Yang penting ada air cond supaya selesa,ada bilik2 vvip untuk persalinan, prayer room n so on...Pilihan hati antara antara P9 or P16?Yang mana satu..Jeng..Jeng..Jeng..

For more details click this LINK .. Korang usha la komponen2 yang ada and decide which one.. Kenapa kena book awal2? Peringatan kat sini , if korang berhajat nak buat majlis kat dewan silalah book kalau boleh setahun awal..kalau tidak, terimalah akibat dewan full!heheh..

Sempat una terjah2 dewan di Putrajaya..luar Putrajaya tak tengok pon but banyak lagi dewan yang cantik2 and murah2 lagi sewanya..Selamat survey!

Wassalam

Jerebu

Bismillah..

JEREBU?Awak2 semua pakai mask tak? Harapnye semua aware la and jaga kesihatan masing-masing..JEREBU ni asap kotor..bulu hidung pon mesti tak cukup untuk tapis segala habuk kotor yang tebal tue.. jadi, pakai lah mask even nak keluar ke kereta..

Last Sabtu una pegi Nilai 3.. saje la pergi survey barang, masa tue JEREBU tak teruk lagi..tapi yang sangat sadih nya bile masih ada lagi pihak yang tak bertanggungjawab buat pembakaran terbuka..tengok kat bawah ni..gambar ni di ambil petang sabtu  22 Mei 2013 dalam jam 5.00 ptg.. haih.sedih rasa..tengok asap berkepul2..ni yang kali ke 3 una tengok orang buat pembakaran terbuka..



kali kedua masa baru2 ni..una tak ingat pula bila tarikhnya tapi masa una exam baru2 ni..una ikot highway MEX, dari jauh nampak asap berkepul2 naik kat langit..mula2 ingat ada bangunan terbakar takut jugak sebab una memang menghala ke arah asap tebal tu. makin dekat makin debar kot2 ada lori terbalik ke kan..tapi yang sadih nya bila lepas je tol salak selatan, nampak dekat kiri highway ada pembakaran terbuka..rase macam diorang bakar bahan2 terbuang tepi tue..ishk!tak patut tau tak!nampak la api menjulang2 tapi malangnya x sempat nak snap pic..kali pertama tue masa 1st day exam masa dah masuk KL, ada asap keluar dari satu bangunan tue..mungkin ada kebakaran...ni semua berlaku depan mata una dalam tempoh bulan jun ni juga..manala tak menyumbang ke arah JEREBU kan..

JEREBUstart tebal kat kawasan una ni pada hari Ahad, sampaikan selak langsir saja sudah nampak. 

Bawah ni view dari office (Isnin)una mengadap arah parking..sebelum nak keluar lunch..kami cari kedai ber aircond dan tertutup..sempat amik mask yang disediakan dekat kaunter sebelum keluar..
Gambar bawah ni pula diambil masa balik dari lunch..nasib baek masih nampak bangunan office kan..yang depan tu memang tak nampak dah..


Ok apa yang boleh una nasihat..
  • Minum air banyak2
  • Pakai mask supaya tutup ruang pernafasan daripada sedut udara kotor tu
  • Mata pon kena jaga juga, jadi elakkan aktiviti luar
  • Tutup semua ruang udara di rumah (haih macam nak lemas rasa)
TAPI...pasti yang berlaku ada hikmanya..mungkin ini satu PERINGATAN kepada hambaNYA..sama2 kita renungkan..bila kita fikir semua yang berlaku adalah izin daripada ALLAH jua..

p/s -> waktu ni guruh sedang berbunyi tanda hujan nak turun..peringatan, air hujan tu dah bercampur udara kotor..elakkan terkena air hujan demi kulit mulus anda

Wassalam..

June 17, 2013

Ba - Bye Semester 2

Assalamualaikum W.B.T..
Alhamdulillah setelah sekian lama una meninggalkan blog akhirnya dapat juga kembali menulis.
Harap2 x suam2 kuku lagi dah..kebelakangan ni una tersangatlah sibuk nak menyiapkan assignment master una and ready untuk final exam.

Allah saja yang tahu keadaan una..x dapat nak gambarkan betapa penat nya rasa bila bekerja sambil belajar tapi itulah nikmat sebenar. Masa x pernah cukup..eh sememangnya mase itu 24 jam je, aktiviti tue yang penuh memenuhi..jadi umpama masa x cukup!hihi..

Share kenangan sem 2 tersangatlah padat and setakat ni tak pernah lagi dapat asssignment gedebuk macam tue..assigment2 menunggu giliran beratur bila plak una nk buat..best woo setiap weekend balik je dari class mesti dapat hadiah dari lecturer..dok dan nak tengok hok sebelum ni, tambah lagi..hadiah yang sangat berharga ok untuk seorang student.yeay!besnye dapat assigment..:) Udahla part timer je..balik kerja memang mengadap tu jelah..nak siapkan assigment pulak wajib menggunakan jurnal sebagai bahan bacaan..tapi inilah nikmat seorang student sebenarnya..

semalam baru habes exam..last paper..paper ke 5 sepanjang weekdays ni..exam start pukul 9am tapi first day tue kuar pukul 6.40 am nak test sampai pukul brape sebab nk g KL kan..nak elak jem la kononnye..sampai pun awal jgkla pukul 7.15am bolehla una study semula before masuk exam..naek mex memang x jem tapi bile dah turun KL jem wo.. but the remaining days una gerak kul 7.00 am..sampai dalam 7.45am..still ok..mex membantu jimat masa..tapi kerja tetap kerja..una balik exam petang tue masuk kerja plak..tapi kerja dari rumah je and amik half day saje..nasib baeklah dapat manager yang memahami..dia plak yang suruh kite fokus exam..

ok betapa hepinya una abes exam n harini dah mula nak buat preparation! :) D.I.Y? kalau i rajinla nox!!haha

SO : 200509

Lets join me!

Nur Kasih

Lewat ini ku rasakan..Kasih kian ku dambakan..Resah hati yang ku pendam.. Pada takdir dan harapan..Detik waktu dan suratan..Siapa tahu ketentuan..Ku mencari cahayanya..Dalam bayang kegelapan..Nur kasih Nur kasih
Nasib hidup dan pilihan..Lain hukum setiap insan
Mengharapkan perjalanan..Dalam maya kesamaran
Nur kasih Nur kasih..Aku kembali kerana masih
Mencari yang hakiki..Sinar pasti Janji suci yang abadi
Ooo kasih..Nur kasih Oh nur kasih Nur kasih
Aku kembali kerana..Masih mencari yang hakiki
Sinar pasti..Janji suci yang abadi
Nur nur ya nur kasih Nur ya nur kasih

Nur nur kasih Nur kasih....


THANX JENGUK2 BLOG UNA ;)