May 27, 2010

kamilah geng..geng..geng..bus UNIVERct.....

setelah lame x blik ngan geng bus univerct..akhrnyer kami kembali bersatu..heheh...menaiki bus adik beradik pd 26 mei 10 pg...trips to putra kl n putrajaya..super vvip punye!!tp pelik npe mesti tkah je de probs..heheh..

perjalanan pd awlnyer diiringi dgn tido yg aman...berswter dan berbantal...uhuks..almaklum semua kepenatan kemas2 and angkat barang simpan tuk sem dpn..

lpas je rehat..da refil tenaga..nah!tgklah ape geng bas universiti ni wat..

wat macam bus sendiri ea..

ha..sile2...
nasib la ktowg seat blakang2 n 3 seat blakang 2 kosong..xde owg..so..adela 2 org ni turunkan seat mcm baby court da tgk..haha

kekuatan air cond yg tiada bandingan

sampai kene bungkus kepala akhryer..
eh???sape plak nih...??

alhamdulillah..semua selamat sampai ke destinasi masing2...

present projek J2EE

last day..25mei...present projek j2ee ni..buat dlm mse 3 hari..4 me,sy sgt puas hati even simple je sistem grup kami wat..tp puas la wt sendiri...hehe...thanx wawa n zack as a projek mate..
ni grup k.nad,jimy,mira n k.nisah...diorg wt sistem pemarkahan projek j2ee

khusyuk dgr pembentangan..


grup sy wat sistem tempahan tiket wayang..
e-cinema

grup najmie,bedi,k.tiha,tkah n k.kim wat sistem pengurusan kolej kediaman

after abes sume present..gambar kenang kenangan ..
*thanx to k.nad 4 de pictures:)

jalan dalam kebasahan

The day rite after BBQ..ktowang rancang nk kua g jalan bandar..rancang punye rancang..ujan plak..haish...tp tetap meredah jgk..sgt cintakan air..!ups..xle nk cter details...cukup sudah 3 x kebasahan dlm ujan lebat...waaaa.....destinasi pertame,MBKT bus..x jd pegi sbb lebat..kirim duet kt tqah bli tiket..

destinasi ke2..dgn jayanyer dpt mengeringkan kebasahan dan dlm kesejukan lalu trus g melahap HOTplate..terjumpe mirul....terpanggil k.nad mai...peserta makin bertambah..yeah...

destinasi ke3...jeng3..
pasar payang tyme..yong g bantai 3 kebaye tuh...i xtau nk beli ape..las2 bli kepok keping je nk bwk blik uma..


destinasi 4,bazar warisan...bukit puteri...medan maziah......snapping pictures...........tgk lantai sudah cukup membuktikan keadaan kami...uhuk3..

destinasi 5..g shahbandar..ade karnival ape tah..bnyk gerai2...

den dekat kul 7 balik UDM...sangat hepi dan sgt horror...peserta yg bertuah hari 2 adalah..
1.k.nad n meera
2.wa n saye
3.mirul

award keberanian dr sy saye serahkan pada kalian!:)
sekian,wassalam..






May 23, 2010

IT camp 10

Pogram IT CAMP (14 n 15mei) anjuran dari fakulti Informatik ,UDM dgn kerjesama sepenuhnya dari MDEC n MSC.. Students2 dari 40 buah sekolah menengah dijemput hadir tuk mengikuti kem ini...hari pertame..sesi pendaftaran..


Seramai 11 org students dr FITS dipertanggungjawabkan tuk menjadi fasilitator bg peserta seramai 70 org dr 40 buah skolah..tuk lead ldk n bwk tyme mkn..kre dpt mkn free slame 2 ari la..hihi

ldk pertama..ade 3 sesi...sesi petame,ice breaking..
sesi ke2..ni tgk pe diorg wt kt ats ni..muatkan2..haha..tahan2.. 2 minit jer pun..

sesi ke3..ha..apungkanla klip kertas sebanyak mungkin..
ni grup sy pnye hasil..teror r bdk2 grup sy..sape fasi die..eh?kene mengenakah?huhu

para peserta diberi pendedahan tentang bidang pekerjaan dlm dunia ICT ole wakil dari pihak MDEC,MIMOS dan juga pihak fakulti sendiri. MDEC juga menunjukkan cara pembuatan filem SALADIN stat dri scripting,msuk sound,animation n so on...MIMOS plak tunjuk care pembikinan filem UPIN IPIN yg meletop2 ari2..sgt susah n takes tyme ea wat mende2 ni..kepakaran ICT yg tinggi sgt diperlukan dan juga daya pemikiran yg kreatif..sgt interesting care diorg bekerja..hihi..n una dpt keychain upin free abg yg bg ceramah 2 bg..hehe..untong2..

ni student2 yg involve kem ni..


peserta jugak diajar oleh lecturer2 FIT dan juga staf2 dr PTM asas2 dlm ict seperti guna adobe photoshop n adobe premier..una join lab en mat atar dlm class adobe premier sbb una pun x penah gune adobe premier pn..haha..upe2nye sgt best ble da tau..

last day,ade pertandingan wat montaj..adiah agk lumayan..tempat per1 rm 7ratus ,ke2 rm 5 ratus n ke 3 rm 3ratus..tahniah kpd skola yg mng..xde pic plak nk uplod gmbr pemenang ngn cek gergasi tuh..

like3..:) (:

May 19, 2010

Building J2EE Web Application

Salam ukhwah..

ha..tgk tajuk entry pun sume mesti da tau yg una nk update pasal ape kn..
J2EE?ape tuh???hehehe..jeng3...sebab xtaula una join pogram ni even kene korbankan my cuti..uhuhu...cuti ku...please coming back...

ok,pogram ni berjalan selama lebey kurang 3 minggu..stat dr 9mei-27mei..lame kn..tp jumaat n sab2 cuti la..anjuran dr MDEC..elaun,yuran n buku sume la...mule2 pikir jugak nk ke xnk...pas2 ma ckp pegila..kalau duk umah pun x wtpe jgk...ilmu 2 yg penting..tambah skill..ole sebab una ni ank yg dgr kate(uwekkk)..jadi una pun join la pogram ni...

1st week,adeh..pebendela yg una laja ni..dok pahang2..klu tyme en fendi bkk slide je una pegi selam kt tenet..bler apply gune kt NETBEANS IDE6.8 je bwu una wat..abes la fb,blog sume terbukak..kih3...kelas sgt bosan sbb una x nmpk sgt pe yg diowg ni ajar..siyesly..so bored...

2nd week,ok..una dah nmpk la skit2 pe yg ktowg laja...hihi...kirenye kite gune sofware ni tuk lebey kpd web application la...slh 1 tools yg kte ley gune tuk develope system or web...
n 2day(mse una nga update entry ni) is the last day of 2nd week im here...harini da last blaja...so nexweek bole stat wt projek n den balik...maybe blik 25 mlm kot

projek una grup ngn wawa n zack..ktowg wt sistem tempahan tiket wayang....e-cinema..
en fendi juz nk simple2 punye..1 level of use case only..xde transaksi n ktowg pun wat 4 proses je..huhuhu..nk kabo sal en fendi ni...mcm jen amin je care die..mcm tgk amin yg nagajo pun ade..almaklum owg joho jugak kan..die sgt baek n sporting!like3..

ha...sok mlm cik jess nk wat BBQ..besnyer..ktowg kn klas VVIP..kelas lg 1 wat,ktowg tetamu dtg mkn jer....aci dop?hak3..

***************************************continue**************************************

2 minggu berkusus..cik jess n en fendi bercdg wt BBQ..senior pny class yg bnyk rancang..n ktowg folo jer..x bek r lawan senior..kan3..haha..

pic2 BBQ nite~

ni bukan action tau..ni betol2..


lapa2..perut da bunyik..dihiburkan oleh 2 org instructor kmi..cik jess n en fendi..


ni class en fendi :)
mingu ke 3 wat projek dlm mse 3 hari..wah!

May 1, 2010

Nape dah x mau kawan??

salam..
entry ni khas aku tujukan tuk kwn2 yg aku kenali dari sekolah sampailah u..lebeh spesifik sket..skola yg aku maksudkan sekolah menengah kebangsaan sungai pusu kt gombak 2..n uDm..

aku nk mintak maaf kt korang semua..kalau aku ade terkasar bahase yg buat korang sakit ati ngn aku...aku minx maaf sepanjang kite berkawan..aku tau aku bukan lah seorang kwn yg baik..aku x mampu tuk memahami korang semua dengan baik..if aku ade salah mesej o ckp yg bukan2 yg buat korang trase aku minx maaf lg skali...aku sbg kwn,xnk hilang kwn yg sgt baik n happening mcm korang..korang pun mungkin x brape memahami aku...kadang2 kalau aku x reply mesej jgn kecik ati tau...kt U slalu aku kurang mcg...yg penting2 je...

hurmm...act,aku buat post ni nk tujukn kt seseorg yg aku rse mcm tbe2 je die lari diri dari aku..salah aku ker??sory..aku bkn kwn yg baik tuk ko...aku tau aku x layak kwn ngn ko..ko pun tau kn aku susah nk mesej2 org..n maybe dlm keadaan yang busy ari2 aku agk pressure time 2 sebab x brape nk cukup rest campur lg asgment n test2 yang melambak..aku rse sebab ade 1 msg aku reply wat ko, trase ati n ko dah xnk kwn aku lg.......eh,bkn ko kebal ke??npe tbe2 sensetip ni... aku cube kol ko bnyk kali,ko x penah angkat..mule2 aku ingat ko sibuk,so aku pun ok lg la..nex day,aku try kol ag..ko x angkat jgk...hurm..btw,aku nk bgtau ko thanx penah jd tempat aku mengadu..n thanx jge secret2 aku...tp 1 je nk bgtau ko aku agk terkilan bler ko x wish beday aku ri2...aku tau ko mmg xkn lupe beday aku..taun lepas ko siap pos adiah ag...em..agk sayu jgk aku rse....n den aku tau mesti ade samting ko trase ngn aku bt aku kol2 ko x angkat...aku juz nk dgr explanation dr ko...dats all..pas ko bce entry ni aku harap ko dah pun maafkan aku..even ko xnk anggap aku kwn lg pun xpe..but ur stll my fren:)...gudluck in ur future..MAY ALLAH BLESS U!

SO : 200509

Lets join me!

Nur Kasih

Lewat ini ku rasakan..Kasih kian ku dambakan..Resah hati yang ku pendam.. Pada takdir dan harapan..Detik waktu dan suratan..Siapa tahu ketentuan..Ku mencari cahayanya..Dalam bayang kegelapan..Nur kasih Nur kasih
Nasib hidup dan pilihan..Lain hukum setiap insan
Mengharapkan perjalanan..Dalam maya kesamaran
Nur kasih Nur kasih..Aku kembali kerana masih
Mencari yang hakiki..Sinar pasti Janji suci yang abadi
Ooo kasih..Nur kasih Oh nur kasih Nur kasih
Aku kembali kerana..Masih mencari yang hakiki
Sinar pasti..Janji suci yang abadi
Nur nur ya nur kasih Nur ya nur kasih

Nur nur kasih Nur kasih....


THANX JENGUK2 BLOG UNA ;)