December 7, 2010

perancangan

alahai...merancang duk sminggu kt perak + kedah..tp terpaksa cancel plak...rase penat pon x hilang lagi nk kene balik KL dah...bru jerk sampi ptg smlm...xpela..asal dpt jumpe nenek,paksu n fmili pak andak sudah la dr x jumpe....

mmg betollah terkene tepat kene dengan ayat yang una slalu dengar n slalu gune...
SELALU SANGAT3!!

"manusia hanya merancang,Allah jua yang menentukan...sebagus dan sebaik manapun rancangan kite,hebat lagi rancangan DIA..DIA tahu ape yang terbaik untuk hambanya..Semua mengandungi hikmah yang tersenbunyi..yang akan kita tahu kemudian hari atau mungkin kite pon tidak sedar itulah hikmahnyer..Percayalah pada janjiNYA..DIA maha mengetahui segalanya.."

Sedar x sedar..mmg slalu pon itu terjadi..betol x?mcm una jugakla...mase kecik2 dulu an citer2 nk jadi dokter,mmg orite r...dokter kn..bole tolong orang sakit...lg senang, kalau family kite yang sakit,una yg akan tolong diorang dulu...ha...punye baiklah blaja dari tadika sampila matrix...mmg ke hale tuju misi dan visi nk jadi dokter...alik2...masuk degree mmg jd dokter r..xboleh tahan betol...kite nk jd dokter manusia,kite dpt dokter sofware..aha....i lika..mase sem 2 pulak penah di ofer nk jadi dokter haiwan...tp una x minat...una tau...adela hikmahnya...n skang una da sedar,una mmg cinta kan kos ni...peluang bnyk je keje 9t cume persaingan 2 mungkinlah tinggi..masing2 pon adela rezki masing2 cume dimana cepat atau lambat?kalau una x masuk UniSZA ni una takkan kenal orang2 yang una kenal sekarang.....orang2 yang bnyk tolong una...orang2 yg sayang una.....orang2 yang sanggup susah senang ngn una..dgn itu dan ini,barulah una kenal erti hidup....bile berjumpe dengan ramai orang dengan bermacam ragam...itulah dunia...DUNIA..DUNIA semua tue!uhuk3....

Sama jugak kalau kite merancang nk kahwin..ala muda mudi ni kn gatai nk kawen skang...rancang itu..rancang ini......blah3....tp una doalah 'mereka' rancang itu jadi..ish3..
kalau rase dah yakin,teruskan...kenalkn pd family...wtpe simpan lame2 kan...xnk la bebel panjang,klu bebel lg kang ade plak yang terase 9t..ok xnk bebel dah sbb nak siap blik KL!kire berbaloi la jgk blk bukit merah ni even semalam je....kire percutian 2 hari semalam la...penginapan free sajer..

kalau tahu jadi begini,una bwak sepasang baju aje..haha...npe balik KL tibe2..ade urgent thing kene setel mmg xleh elak dah!n i wish 4 de best!:) mood:suke sangat!!!!!!!!!

December 6, 2010

sian kene tinggal

alhamdulillah...baru berkesempatan tuk update blog...asek kene tinggal je die kn...ye r..syg blog,tinggal tinggalkan...haha..

paper tuk sem 5 pon da habes..lege sangat sbb bg una sem ni sgt tough...yeah...lege3...tp ade 2 paper yg una takot skit nk tgk resuk die...tp xpe..da cube sehabis baik...tunggu jela resuk smbil bertawakal..

den,una blik KL 5hb...:)..

6hb plak..blik kg perak....tdo homestay paksu kt laketown...bolela nk renang2...so,sminggu di kampung perak+kedah...bru blik KL mula..

n lastly...salam maal hijrah tuk semua yg beragama Islam..tahun baru..azam pun baru......wassalam.

SO : 200509

Lets join me!

Nur Kasih

Lewat ini ku rasakan..Kasih kian ku dambakan..Resah hati yang ku pendam.. Pada takdir dan harapan..Detik waktu dan suratan..Siapa tahu ketentuan..Ku mencari cahayanya..Dalam bayang kegelapan..Nur kasih Nur kasih
Nasib hidup dan pilihan..Lain hukum setiap insan
Mengharapkan perjalanan..Dalam maya kesamaran
Nur kasih Nur kasih..Aku kembali kerana masih
Mencari yang hakiki..Sinar pasti Janji suci yang abadi
Ooo kasih..Nur kasih Oh nur kasih Nur kasih
Aku kembali kerana..Masih mencari yang hakiki
Sinar pasti..Janji suci yang abadi
Nur nur ya nur kasih Nur ya nur kasih

Nur nur kasih Nur kasih....


THANX JENGUK2 BLOG UNA ;)